Ik ben Joske Elsinghorst-van Huet, geboren op 18 april 1977 in Groenlo. Ik groeide op in Groenlo, bij twee liefhebbende ouders, beide werkzaam geweest in het onderwijs. Ik heb één jongere, talentvolle en humoristische broer. Hij overleed onverwacht in maart 2023. Een gebeurtenis met grote impact. 

Na het VWO ben ik gaan studeren in Maastricht, Gezondheidswetenschappen. Ik vond mijn weg in de richtingen Gezondheidsvoorlichting en –opvoeding (GVO) en de richting Arbeidsrehabilitatie.

Ik kwam al snel tot het inzicht dat onderzoek doen voor mij niet concreet genoeg is. Ik zie graag direct resultaat van mijn inspanningen. Aan het eind van mijn studie, in augustus 2000 ben ik bevallen van onze oudste zoon.


Toen op zoek naar werk: na een open sollicitatie bij het Graafschap College, de MBO instelling in de Achterhoek werd ik als docent op de locatie in Groenlo, met lessen aan alle niveaus en opleidingen binnen Zorg en Welzijn.   Ik heb zes jaar met heel veel plezier op deze locatie gewerkt. Ondertussen kregen we nog 2 kinderen, onze dochter  in 2003 en daarna in 2005 onze tweede zoon. En toen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.....


Vanaf augustus 2007 werkte ik als opleidingsmanager binnen het Graafschap College. Ik gaf 8 en een half jaar lang leiding aan twee, soms 3 teams van docenten. Ik heb hier enorm veel van geleerd. Ik werd uitgedaagd, moest knopen doorhakken, omgaan met niet aardig gevonden worden, kon mijn interventies doen in de cultuur van samenwerken en omgaan met studenten, kon nieuwe mensen aannemen, talenten ontwikkelen bij collega’s, etc. Van het leidinggeven heb ik altijd erg genoten. Ik zie snel een kans en er ontstaat dan ook een plaatje in mijn hoofd hoe het te realiseren is. Daarin wist ik vooral goed de mensen aan de taak te koppelen die voorhanden kwam. Prachtig om beweging te krijgen in mensen en in de organisatie, die op zoek is naar vernieuwing en midden in de maatschappij moet staan. 


Vanuit één van mijn teams ontstond Mijn School: een ander onderwijsconcept voor talentvolle jongeren die niet in het standaard systeem passen.  Deze studenten waren onze beste rondleiders, mijn grote leermeesters en organisatieadviseurs! Prachtige talentvolle jonge mensen, die vaak door schade en schande heel veel hebben geleerd (buiten school) en die mij ook veel hebben geleerd. 


In juni 2015 realiseerde ik me dat het tijd werd voor een stap buiten het Graafschap College. In goed overleg met mijn werkgever heb ik het traject naar buiten goed kunnen vormgeven en heb ik op 1 januari 2016 afscheid genomen. Een afscheid dat in alles recht deed aan mijn mooie tijd in de organisatie!


Vanaf 1 maart 2016 werk ik vanuit mijn eigen onderneming. De bedrijfsnaam 'Overal Kansen' is me op het lijf geschreven. Mijn werkgebied is inmiddels veel breder geworden dan onderwijs, jeugdzorg en gemeentelijke/regionale en landelijke wetgeving. Het is nu meer gericht op burgerinitiatieven, Kunst en Cultuur(educatie) en Toerisme in de regio. In de periode oktober 2016 tot april 2017 ontwikkelde ik als burgerinitiatief een bijzondere wandelroute in Groenlo. In kabouterthema. Ik heb (tot mijn eigen verrassing) een boekje met verhalen en gedichtjes geschreven dat erg goed is ontvangen. In de verhalen dragen kabouters kennis over historische gebeurtenissen over, worden inwoners die anderen inspireren geëerd en geven we een platform aan vrijwilligersorganisaties in de betreffende plaats. 


Momenteel is in Groenlo, Lichtenvoorde, Bredevoort, Zieuwent, Lievelde, Doetinchem, Beltrum, Borculo, Winterswijk, Wehl, Terborg, Neede, Gaanderen, Mariënvelde een route gerealiseerd. In 3 andere plaatsen in de Achterhoek en Twente bereiden we een kabouterroute voor die in 2024 gerealiseerd gaan worden. 


Naast deze projecten blijf ik via mijn vrijwilligerswerk ook graag betrokken bij ontwikkelingen in de zorg, het onderwijs, hulpverlening en gemeente. Als voorzitter van het bestuur van de vereniging zorgcorperatie Mariënvelde, voorzitter van de Werkgroep Promotie Groenlo en lid van de Raad van Toezicht van Workmate Company lever ik input waarmee we samen nog meer kansen voor iedereen creëren.